Terug

Vitaliteitsprogramma

In het Vitaliteitsprogramma stellen we een volledig programma samenstellen waarmee concrete invulling wordt geven aan de thema’s vitaliteit en duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie. Dit programma stellen we samen op basis van uw werknemers, de behoeftes binnen uw organisatie en de doelstellingen en ambities van uw organisatie. Onder andere de Health Check zal hierbij ingezet worden om tot een concreet en effectief programma te komen. De Health Check zal worden ingezet om de verbeterpunten in de huidige situatie in kaart te brengen en als (tussentijds) evaluatiemiddel om de effectiviteit van het programma te meten.

Het Vitaliteitsprogramma is opgebouwd uit minimaal 4 workshops die verdeeld over een jaar worden gegeven.


Hieronder vindt u de 4 verschillende thema’s waar op ingezet kan worden. Elk thema bevat verschillende workshops. *Deze workshops kunnen ook los ingezet worden.*

Workshop “Omgaan met stress” ± 2,5 uur

In deze workshop staat stressbestendigheid centraal . Tijdens de workshop krijgt u inzicht in de impact van stress op bijvoorbeeld uw gewicht of conditie en hoe u hiermee om kunt gaan. Het doel van de workshop is om aan het eind in staat te zijn beter om te gaan met stress.


Workshop “Positieve gezondheid” ± 2,5 uur

In deze workshop staat een positieve blik op uw gezondheid centraal. Tijdens de workshop krijgt u inzicht in uw eigen positieve gezondheid. Er wordt gekeken naar wat voor u echt belangrijk is en wat u graag zou willen veranderen en bespreken. Het doel van de workshop is om aan het eind in staat te zijn uw eigen doelen omtrent uw gezondheid in kaart te brengen.

Workshop “Voeding en leefstijl” ± 2,5 uur

In deze workshop staat uw gezondheid centraal. Tijdens de workshop krijgt u inzicht in de werking van uw lichaam, de werking van voeding en het belang van een gezonde leefstijl . Het doel van de workshop is om aan het eind in staat te zijn bewust met uw lichaam om te gaan en een gezonde leefstijl aan te nemen.


Workshop “Balans werk & privé” ± 2,5 uur

In deze workshop staat de relatie tussen werk en privé centraal Tijdens de workshop krijgt u inzicht in hoe u uw energie en aandacht tussen werk en privé kunt verdelen, zodat het één niet ten koste gaat van het ander. Het doel van de workshop is om aan het eind in staat te zijn prioriteiten te stellen, keuzes te maken en uw eigen balans te vinden.

Workshop “Fysieke belasting” ± 2,5 uur

In deze workshop staat (behoud van) uw lichaam centraal. Tijdens de workshop krijgt u inzicht in de risico’s van fysieke (over-)belasting en wordt u getraind in het uitvoeren van de juiste ergonomische handelingen tijdens het werk. Het doel van de workshop is om aan het eind in staat te zijn fysieke handelingen tijdens het werk op een ergonomisch verantwoorde manier uit te voeren.


Workshop “Dynamisch werken” ± 2,5 uur

In deze workshop staat de relatie tussen sedentair gedrag en beweging centraal. Tijdens de workshop krijgt u inzicht in de gevolgen van zittend werk en worden praktische handvaten aangereikt om meer te bewegen tijdens een werkdag. Het doel van de workshop is om aan het eind in staat te zijn om uw werkdagen op een dynamische manier in te richten en zo meer te bewegen.

Workshop “Empowerment” ± 2,5 uur

In deze workshop staat zelfvertrouwen en persoonlijke groei centraal. Hierbij wordt vooral aandacht besteed aan het benutten van mogelijkheden, eigen talenten en kwaliteiten. Tijdens de workshop krijgt u positieve coaching om meer uit uzelf te halen. Het doel van de workshop is om aan het eind in staat te zijn meer regie te hebben over gebeurtenissen en situaties die voor u belangrijk zijn!